13-03-2021

Information vedr. kamera- og videoovervågning

Hermed information om det nye krav til registrering af videoovervågningskameraer i Politiets database. Nogen ved det formodentlig allerede og for andre er det ikke aktuelt, men for ikke at glemme nogen og fordi vi ikke altid ved hvad der er sket, så skriver vi hellere til for mange end for få.

Hvad omhandler kravet?  

Fra 15. marts 2021 er det et lovkrav, at alle overvågningskameraer, der er ophængt i områder med almindelig færdsel, skal registreres hos Politiet. Ved almindelig færdsel mener de alle steder, hvor almindelige borgere kan opholde sig. Kravet kommer som en del af den nye TV-overvågningslov fra 2020 og bunder i, at Politiet skal have lettere ved at få adgang til overvågningsbilleder i deres opklaringsarbejde f.eks. i tilfælde af terrorangreb eller andre forbrydelser

Hvad betyder det?

Kort og præcist betyder det, at hvis det udvendige kamera optager et sted, hvor almindelige mennesker færdes, skal du registrere kameraets placering samt en kontaktperson i politiets database gennem dette link: https://politi.dk/kamera   

Her finder du også en udførlig guide til, hvordan du registrerer dine kameraer, hvilke kameraer er omfattet af reglen for almindelig færdsel, samt svar på de fleste andre spørgsmål.  

Hvad er tidsrammen?  

Tv-overvågning opsat inden den 15. marts 2021 skal være registreret senest d. 29. marts 2021.  
Tv-overvågning opsat efter den 15. marts 2021 skal være registreret senest 14 dage efter opsætning. 

Kan vi hjælpe?  

Ja vi kan godt hjælpe. Vi er ikke bekendt med og fået information om opsætning af kameraer alle steder, men kontakt os endelig.

Vi skal have information om antal kameraer, kameraernes placering, hvor lang tid opbevares optagelserne og hvem skal være politiets kontaktperson for adgang til optagelserne. Så får vi det registreret ved hjælp af CVR og NemID.