19-11-2020

NY LOVGIVNING

Vi er klar til at rådgive

Siden sommer har der været hektisk aktivitet inden for ”vores” lovgivningsområde. Der er derfor meget nyt at forholde sig til.

  • En ny ejerlejlighedslov er trådt i kraft 1. juli. Der er bl.a. ændringer i forhold til afstemninger, når man er ejer af to eller flere ejerlejligheder.
  • Boligministeriet er på vej med forslag til reviderede normalvedtægter for ejerforeninger. Når vi har dem, kommer vi med forslag til nye særvedtægter.
  • På Lejelovgivningsområdet kommer der formodentlig snart forslag til en sammenskrivning af lejeloven og boligreguleringsloven. Det kan forhåbentlig gøre lovgivningen en smule mere overskuelig.
  • Der er bl.a. nyt krav om at indhente godkendelse fra Huslejenævnet før, man igangsætter en § 5.2-renovering. Det har vi allerede gode erfaringer med og er klar til hjælpe.
  • Senest er der lanceret forslag om lagerbeskatning af investeringsejendomme. Kort fortalt betyder det, at ejendomsselskaber (private ejendomsbesiddere skulle være fritaget) fra 2023 forlods skal betale skat af værdistigning på ejendomme. Vi ved endnu ikke, hvor omfattende forslaget er.
Vi følger alle lovændringer tæt, og du er altid velkommen til at kontakte os og få en snak om, hvad du skal være særligt opmærksom på. 

FORDI BOLIGEN ER VORES BASE

Det kan lyde som en floskel, men ikke desto mindre er det sådan, vi i Vidar Ejendomme betragter boligen. Som en base, der på én gang giver tryghed, ro og plads til liv. En base, som måske har fået en endnu vigtigere betydning i en tid, hvor vi opholder os meget mere hjemme – både når vi arbejder og holder fri.

I Vidar Ejendomme har vi hver dag fokus på boligen som basen, der bare skal være i orden med fx funktionelle køkkener, hyggelige stuer og gode badeværelser. Men for os er boligen mere end det. Med dybe rødder i byen og den urbane kultur har vi også fokus på, hvordan ejendomme som arkitektoniske udtryk forbinder områder, historier og mennesker. Vi synes, det er berigende at sætte noget i værk. At se ideer blive til boliger. At se mennesker flytte ind og finde sig til rette. Med andre ord interesserer det os, hvordan vi kan være med at udvikle både boliger og nye byrum.

Saltholmsgade er et af de områder, vi har været med til at udvikle. En kombination af lejeboliger og byhuse lige midt i det historiske øgadekvarter. Se filmen, hvor arkitekt Mikkel Frost fortæller om tankerne bag området, hvor der lige nu er flotte og funktionelle byhuse til salg i den helt nye gade Æbeløgade.

VI SKAL FLYTTE

Den 5. – 6. november 2020 flytter vi fra vores hyggelige krogede gange i M.P. Bruuns Gade og slår dørene op til et nyt kapitel på Thomas Koppels Gade 30, 1. 8000 Aarhus C. Her vil vi stadig bo centralt ved Godsbanen, så det er nemt at kigge forbi og parkere lige ved. Og så får vi mange flere kvadratmeter og god plads til hele holdet, som nu tæller 17 medarbejdere.
 
Vi holder lukket den 5. og 6. november og glæder os til at byde velkommen til en kop kaffe på vores nye kontor!

MEDARBEJDERE I MATCHRACE

Alle medarbejdere er hver dag klar til nye udfordringer. Men måske ikke lige den type, de blev budt på til de årlige medarbejder- og strategidage, som løb af stablen den 24. og 25. september. Vi lagde ud med en halv dags matchrace i sejlbåde på Aarhusbugten. Det krævede mod at kaste sig ud i det uvante, og samarbejde var nødvendigt. Som altid gik alle medarbejdere friske til opgaven, og vi fik styret bådene i både rolige og strømfyldte vande. Helt fantastisk. Med afsæt i vores matchrace fik vi sat kursen frem mod 2025. Vores fokus på høj kvalitet og god service blev endevendt. Og vi ser ind i en lys og lovende fremtid.

NYT PROJEKT I STØBESKEEN

Den 1. august 2021 står 18 boliger klar i en bygning, der tidligere har huset en bank. Adressen er Randersvej 69, som er tæt på både Stjernepladsen og universitetet. Vi er i Vidar Ejendomme koblet på projektejendommen som bygherrerådgiver sammen med Bytømreren Simon Jæger og Frede Andersen VVS. Opgaven er at sammensætte finansiering og bidrage med viden og erfaring til den optimale indretning.

Vi glæder os til at præsentere boligerne, når de står klar.

Kontakt os på 89 37 00 00 / mail@vidarejendomme.dk

Du kan også følge Vidar Ejendomme på de socialemedier